[pic=659_1265662273.jpg] [pic=659_1265662258.jpg] [pic=659_1265662244.jpg]De maand januari is traditioneel de start van het Vlaams wedstrijdseizoen in alle gymnastiek disciplines. Elk weekend worden er verschillende Provinciale Voorronden georganiseerd waaraan alle Vlaamse gymnasten mogen en kunnen deelnemen. Er is een Open klassement met de bedoeling een selectie te behalen voor het Vlaams en Belgisch kampioenschap en er is een klassement voor de Provinciale titels.De gymnasten van de Herentalse turnvereniging Corpus Sanum hebben tot hiertoe al voortreffelijk gepresteerd. In Ingelmunster won senior Joachim Truyers op trampoline en bij de dames werd Yentl Van Orshaegen mooi 3de. De club van Bierbeek organiseerde dubbelmini en bij de pupillen werd Roxanne Geeraerts verdiend 2de. Miniem Yoni Verdonck (A niveau) en belofte Kato Belmans (recrea niveau) deden hetzelfde in hun wedstrijd. Topgymnast Joachim Truyers profiteerde van een fout van thuisspringer Kevin Vandamme om de wedstrijd te winnen en zich al te verzekeren van VK en BK selectie. In Deinze stond opnieuw trampoline op het programma en Roxanne Geeraerts herhaalde haar prestatie met een 2de plaats. Miniem Yoni Verdonck werd ook opnieuw 2de en senior Yentl Van Orshaegen eindigde als 3de. Ook in het B niveau een prima prestatie van Kato Vivijs met een 2de plaats. In Gent kwam met miniem Silke Verhofstede (2de) eindelijk ook een tumblingster van Herentals op het podium. Op dubbelmini won Anouschka Boons verrassend maar verdiend, na een zwakke voorronde. In Leuven tenslotte eindigde Ines Van Houtte op de 3de plaats in de categorie benjamins II-B in de discipline artistieke gymnastiek.In Veerle Laakdal ging vorig weekend het Provinciaal kampioenschap Trampoline & Tumbling door.en Corpus Sanum Herentals won niet minder dan 15 medailles en brachten 7 titels mee naar huis. In het B-niveau was Kato Vivijs de beste bij de miniemen. Het vroegere C niveau heeft nu de benaming Recre@ en daar waren er overwinningen voor Jente Verdonck (miniemen) en Kato Belmans (beloften). In het I-niveau was Roxanne Geeraerts ondanks een minder goede oefening goed genoeg voor een gouden medaille. Het A niveau werd overheerst door Corpus Sanum met titels voor Yoni Verdonck (miniemen), Anouschka Boons (juniors), Yentl Van Orshaegen (seniors) en Joachim Truyers (seniors). Op trampoline is en blijft Corpus Sanum Herentals zonder twijfel de sterkste club van de Provincie Antwerpen.[b]Op 13 en 14 februari organiseert Corpus Sanum Herentals het Provinciaal kampioenschap Artistieke Gymnastiek in de sporthal Vossenberg te Herentals. Op zaterdag komt het A niveau (hoogste klasse) aan de beurt en zondag het I niveau (= instappers of beginners). [/b]Er zijn op beide dagen deelnemers van de Herentalse Turnvereniging. De wedstrijden beginnen om 9u00 en duren tot 15u30. De inkomprijs is met 5,00 euro democratisch laag en kinderen onder 6 jaar hebben gratis toegang. Voor wie de mooie maar moeilijke sport Artistieke Gymnastiek (toestelturnen) eens van dichtbij wil bekijken is dit een unieke gelegenheid.